• Kipkruiden.nl is uw specialist in kip concepten voor de horeca
  • Volg ons op social

Biologische kip, beter leven kip

Er word in Nederland veel kip gegeten, want iedereen eet kip, lust kip, en mag ook kip eten. Mede door stichting wakker dier en de dierenbescherming is er een waarneembare tendens en behoeften aan het ontstaan onder bepaalde consumenten die zich hiervan bewust zijn.
Deze kritische consument kan vragen stelen naar de herkomst van de gebruikte kip zoals kipspecialiteiten van scharrelkip, een merk kip, “beter leven ”kip of een kip met sterren.
Deze consumenten zijn vaak ook bereid om hier iets meer voor te betalen, maar de omgevingsfactoren en bevolkingssamenstelling bepaalt of dit ook gebeurt.

Ook hier ligt een uitdaging voor een ondernemer door hier op in te haken en een andere kip in te kopen, of zelfs duurzame kip middels kippen uit de eigen streek, en de klant hierover te informeren.

Daarnaast is vers gebraden kip natuurlijk veel lekkerder dan een voorgegaarde kip.
Verras ook deze klant met een verse smaak sensatie, gerust hart voor dierenwelzijn, zodat deze klant graag bij u komt en terugkomt.

Vertel indien nodig waar de kip vandaan komt, een klant wil niet alleen gezellig en lekker eten maar ook een goede nasmaak hebben van een gezellig avondje uit omdat ze een verantwoorde en geruststellende keuze hebben kunnen maken, passend bij de gedachte van deze tijd welke bij bepaalde bevolking en doelgroepen steeds meer begint op te komen.