Scroll Top

Welk Kip Paneermeel Maakt de Beste Krokante Kip?

Welk Kip Paneermeel Maakt de Beste Krokante Kip?

Kip paneren voor professionals

Paneren van kip kan op vele manieren en er is veel informatie over te vinden. Voor thuiskoks is het eenvoudig om met eieren en meel kip in een krokant jasje te maken. Je hebt gemiddeld drie eieren nodig per kilo kip. Voeg kruiden en specerijen naar smaak toe, frituur het, en het resultaat zal heerlijk zijn. Maar voor een professioneel restaurant dat veel kilo’s kip verkoopt, is werken met eieren geen optie. Stel je voor dat je 100 kilo kip per dag verkoopt (wat zeker geen uitzondering is), dan heb je 300 eieren per dag nodig, ofwel ruim tweeduizend eieren per week. Dat geeft problemen in de opslag en de logistiek, en is een extra allergeen die je moet vermelden. Maar vooral de kosten om eieren als ingrediënt voor krokante kip te gebruiken zijn veel te hoog.

Wat zijn de verschillen in kippaneermeel?

Er is veel te vinden over kip paneermeel voor crispy kip, maar wat zijn de verschillen? Je vindt informatie en kiprecepten “paneer krokant met Panko”. Dit is een Japanse paneermeel die gebruikt wordt voor Japanse kipgerechten, denk hierbij aan garnalen, reepjes kip of in tempura. Panko hecht minder goed aan kip en de korst wordt bros en breekbaar. Ook is panko anders op smaak gebracht dan kip paneermeel. Het doel van Panko is om de eigen smaak van garnaal of groente naar voren te halen, dit wordt dan aangevuld met een sojasaus om een umami smaak te krijgen. Panko is de juiste kippaneermeel in traditionele Japanse kipgerechten, maar niet als kip paneermeel voor fastfood kip concepten.

Krokante kip maak je met een chicken breading of een food coating als paneer. In Nederland gebruiken we vaak de term chicken en  kip coating, of terwijl internationaal juist Chicken breading de benaming is voor hetzelfde product, hetgeen tot verwarring kan leiden.

Paneer krokant met de kip coating van Kipkruiden.nl

Crispy Chicken Coating:

Deze coating is de originele coating, geeft de traditionele kleur en smaak, speciaal voor krokante kip hotwings en krokant kipfilet. Deze coating is te combineren met verschillende kipmixen, kruidenmarinades of specerijen.

Fried Chicken Coating:

Dit is de traditionele breading voor de beroemde Amerikaanse kip van de bekende Amerikaanse fried chicken ketens. Super op smaak, en extra te upgraden met onze speciale Amerikaanse kipmarinade, of de spicy variant de Habanero Sambal Marinade.

Golden Coating:

Dit is de nieuwste coating en geeft een intense gouden kleur aan de kip. Deze wordt gebruikt voor filetproducten, hotwings en is bijzonder geschikt als paneermeel voor laatste trend Koreaanse kip. De Golden Coating is te combineren met verschillende kip kruidenpakketten, marinades of gemengde kip specerijen.

Southern Fried Chicken:

De Southern Fried Chicken breading wordt gemaakt volgens het originele en traditionele recept dat zijn oorsprong vindt in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, zoals Kentucky en Tennessee. Het resultaat na frituren is een knapperig en smaakvol kipgerecht, perfect gekruid met een diepe, indringende smaak in een krokant jasje.

Wat is het voordeel van paneermeel van Kipkruiden.nl?

  1. Onze paneermeel wordt lokaal gemaakt in Nederland, waardoor wij altijd kunnen garanderen dat breadings en coating beschikbaar is wanneer je het nodig hebt.
  2. Doordat de fabriek en de productie in Nederland is zijn de transportkosten aanzienlijk lager, wat voor jou inkoopvoordeel oplevert. 
  3. Als Nederlandse producent van chicken breading en kip coatings, bieden wij jou de mogelijkheid om rechtstreeks en voordelig te bestellen, zonder tussenkomst van tussenpersonen en de daarbij horende marges.
  4. Onze prijzen zijn transparant en openbaar op internet. Daarnaast bieden we bij grotere afnames zelfs de mogelijkheid tot extra prijsonderhandelingen, met speciale voordelen voor palletafnames. 
  5. Doordat we in Nederland gevestigd zijn, is onze klantenservice goed bereikbaar en speciaal gericht op het helpen van onze klanten. 
  6. Doordat we de productie in eigen hand hebben, kunnen wij de kwaliteit garanderen en inspelen op jouw wensen. Wij zijn niet afhankelijk van grote concerns.

Wat kan Kipkruiden voor jou doen?

Omdat er op veel verschillende plaatsen veel kip verkocht wordt door horeca,  markthandelaren, supermarkten en andere verkooppunten waar krokante kip wordt verkocht, bieden wij waardevolle inzichten en oplossingen voor jouw onderneming. Door in te gaan op de praktische aspecten van grootschalig paneren en de voordelen van onze producten, helpen wij je om de beste krokante kip te serveren aan je klanten. Of je nu een fastfoodrestaurant, een foodtruck, poelierbedrijf of een high-end restaurant runt, onze producten en diensten staan klaar voor jou.

Daarom bieden wij ook workshops aan om de verschillen te proeven. Er zijn workshops om krokante kipfilet te maken, workshops voor het bereiden van fried chicken en workshops voor kip hotwings. Tijdens deze workshops kun je alles aan ons vragen, je kunt alles proeven en wij vertellen je alles over het frituren van kip. Ook kun je gebruik maken van onze complete startpakketten. Hierin zitten verschillende kruidenmixen, paneermeel, gereedschappen, recepten en ideeën, en online handleidingen. Kortom, we doen ons best om met jou samen te werken.

Hubert van den Heuvel
kipkruiden

“Als je nog niet bekend bent met onze producten en bereidingswijze, raden we je aan om eerst een workshop te volgen of een startpakket te proberen.” Naast kruiden en coatings ontvang je ook trainingen en gereedschappen om deze populaire kip gerechten te bereiden. Dit complete pakket begeleidt je bij het ontdekken van de mogelijkheden van onze producten”