Scroll Top

Koreaanse Kipkruiden: Een Reis van Seoul tot Rotterdam

Koreaanse Kipkruiden: Een Reis van Seoul tot Rotterdam

Koreaanse Kipkruiden: Een Reis van Seoul tot Rotterdam

In de bruisende steden Rotterdam, Den Haag en natuurlijk Amsterdam, vind je de Koreaanse restaurants die trots hun specialiteit presenteren: Korean fried chicken en bier. De populariteit van Koreaans street food is de laatste tijd explosief gestegen, en we ontvingen talloze verzoeken van onze klanten voor de speciale Koreaanse kipkruiden.

Gedreven door nieuwsgierigheid en de groeiende vraag van onze klanten, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan op de markt. Terwijl we de Koreaanse culinaire restaurants in Nederland verkenden, ontdekten we de fascinerende wereld van Koreaanse fried chicken en bier, maar ook de verschillen hiertussen zodat wij ons afvroegen welke smaak is origineel? Er is maar 1 manier om dat te ontdekken.

Terug Naar de Bron: De Geschiedenis van Koreaanse Fried Chicken

Onze reis begon in Seoul, waar we teruggingen naar het begin van het verhaal: waar komt Koreaanse fried chicken eigenlijk vandaan? De geschiedenis leert ons dat het de Amerikanen waren die fried chicken introduceerden in Zuid-Korea tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren 1950. De Amerikaanse soldaten brachten hun liefde voor deze knapperige lekkernij mee, en al snel begonnen lokale ondernemers hun eigen versies te maken, geïnspireerd door de Amerikaanse stijl, maar met Koreaanse kruiden en sauzen. De populariteit van Koreaanse fried chicken nam snel toe, en het werd al snel een geliefd street food gerecht in heel Zuid-Korea. De Koreanen voegden hun eigen unieke twist toe aan het recept, waardoor het een onmisbaar onderdeel werd van de Koreaanse culinaire scene.

Smaken van Seoul, Gangnam en Incheon

Vervolgens dompelden we ons onder in de smaken van de meest trendy restaurants in Incheon en de verfijnde Gangnam wijk. Het contrast in smaken tussen de fried chicken in Incheon en de Gangnam chicken variant was opmerkelijk. Uiteindelijk vonden we in Incheon Korean fried chicken, die de basis heeft gelegd voor onze Koreaanse sweet en spicy saus.

De Speciale Koreaanse Smaak

Toen we het originele recept ontdekten, begrepen we waarom de smaken in Nederlandse restaurants zo uiteenlopen. We willen één specifiek ingrediënt voor deze kip benadrukken: de authentieke basis van deze Koreaanse specialiteit? Gochujang-pasta. Zonder Gochujang-pasta ontbreekt de speciale smaak van dit heerlijke kipgerecht. Deze unieke pasta, doordrenkt met de smaak van gefermenteerde pepers, is de sleutel tot de onmiskenbare en verrukkelijke smaak van Koreaanse gebakken kip.

Hoe Maak Je Korean Fried Chicken?

Voor dit kip gerecht kun je alle delen van de kip gebruiken, wel is het belangrijk dat het kleine delen zijn van maximaal 50 gram. Het kunnen dus vleugel delen zijn, borrelpjes, filet of kippendijen vlees. Koreaanse kip is te maken als kipkluifjes, maar ook als botloze variant. Deze kip marineren we om heerlijk zacht en mals te maken, vervolgens 2 keer gepaneerd in de Golden Coating en overgoten met Korean style sweet and spicy saus.

Wat Kan Kipkruiden.nl Voor jou Doen?

Kipkruiden.nl levert de speciale marinade om de kip heerlijk zacht te maken, de krokante kip paneer, en de heerlijk zoet pittige saus om deze fried chicken te maken. Maar we doen natuurlijk meer, we gaan je helemaal helpen om dit gerecht goed op jouw menu te zetten. We bieden workshops en Startpakketten aan waarin we alles uitleggen over marineren, speciale paneertechnieken en frituurtemperaturen.

Hubert van den Heuvel
kipkruiden

“Als je nog niet bekend bent met onze producten en bereidingswijze, raden we je aan om eerst een workshop te volgen of een startpakket te proberen.” Naast kruiden en coatings ontvang je ook trainingen en gereedschappen om deze populaire kip gerechten te bereiden. Dit complete pakket begeleidt je bij het ontdekken van de mogelijkheden van onze producten”